onsdag 3 maj 2017

Bär något blått den 12 maj!

KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL EVENTET!

Många av RMEs medlemmar hjälper till med egna initiativ i föreningen och Nilla är en av dom. Hon driver bloggen Mitt liv med ME, och det är tredje året i rad nu som hon har gjort ett Facebook-event med utmaningen att få så många som möjligt att klä sig i blått på internationella ME-dagen den 12 maj.

Hej Nilla! Berätta lite, vad fick dig att starta detta event?

Eventet är igång för tredje året och jag drog igång det efter lite skrivande tillsammans med andra ME-sjuka på facebook. Det var många som tyckte det var en rolig idé men ingen annan som orkade dra igång ett evenemang så på den vägen är det.

Hur har responsen varit?

Responsen har varit väldigt positiv. Tror att många tycker att det är ett lätt sätt att visa sitt stöd och man kan få med vänner och anhöriga på att ta på sig i alla fall en blå sak. Sedan finns det de som får med sig hela avdelningen på arbetet och får dem att klä sig i blått. Sådant tycker jag är extra kul.

Vad är målet med eventet?

Mitt mål med eventet är att på ett lättsamt sätt väcka uppmärksamhet kring ME. Många orkar inte ta till sig information om det blir för mycket eller för tungt och de som blir intresserade skaffar sig mer information när de väl fått upp ögonen.

Vad tror du, hur många kan vi bli detta år?

Tyvärr har det gått rätt trögt i år men det hade varit roligt om vi hade kunnat slå de 5000 vi kom upp i första året. Även om det var runt 5000 som skrev att de skulle delta så var det nästan 10 gånger så många som nåddes av eventet, enligt facebooks statistik, och det är ju inte dåligt.

Slutligen, har du några planer redan nu på vad du ska ha på dig?

Så långt har jag inte kommit i mina planer men det kan bli en blå klänning men blått blir det helt säkert. 

Tack Nilla för ett fint initiativ och nu hoppas vi att hela Sverige blir blått den 12 maj!
2 kommentarer:

 1. Synd bara att det inte fler egna initiativ som uppmuntras och, till och med kan uppmanas att lägga ner bara för att det ej varit i RME-regi.
  Bra om RME nu ändrat uppfattningen där och uppmuntrar initiativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tråkigt att du har såna upplevelser. I en demokratisk förening kan det vara svårt att fånga upp alla hundratals initiativ som finns, när så få har möjlighet att arbeta aktivt i styrelser och kommittéer. De privata initiativ som växt sig stora har kommit till helt utan RME:s inblandning. Så det som känns angeläget för många växer. Med eller utan RME. Men vi är glada när det tipsas om patientföreningen också i privata engagemang.

   Radera