söndag 14 maj 2017

Köp signerad Henrik Berggren-bild till förmån för forskning om ME/CFS!

Foto: Emil Agrell 

Artisten Henrik Berggren från gruppen Broder Daniel är just nu aktuell med ett soloalbum, men också för att ha berättat väldigt öppet i media om att han är sjuk i ME/CFS.

Tidningen GAFFA auktionerar nu ut en signerad bild på Henrik och alla pengar kommer att gå till biomedicinsk forskning om ME/CFS!"Sedan några år tillbaka lider Henrik Berggren av kroniskt trötthetssyndrom, eller ME som sjukdomen kallas. Sjukdomen beskrivs som en neurologisk sjukdom som kännetecknas av långvarig, svårt funktionsnedsättande utmattning i kombination med en rad andra symptom.
Under en intervju som GAFFA gjorde med Henrik tidigare i vår, förklarade han att sjukdomen har tagit över hans liv.
– Ja, det är som att hela kroppen ska gå isär. Det är inte vanlig trötthet, som när man är sömnig. För faktum är att jag måste vila bort den här tröttheten innan jag ens kan sova, berättade han."
"Utöver sin namnteckning har Henrik även skrivit en mening på bilden som översatt blir "I den här eviga halvdödssömnen".
– I den här eviga halvdödssömnen. Det är sjukdomen. Men kanske livet i sin helhet, och kanske nåt man bara ser när man är sjuk. Men mest bara sjukdomen, säger han till GAFFA.
Vill du läsa mer om sjukdomen och var den innebär, kan du göra det på RME (Riksföreningen för ME-patienter)"


Auktionen pågår till den 26 maj och hela summan går till RME:s forskningskonto för att sen fördelas vidare till aktuella biomedicinska forskningprojekt. 
Ett stort tack till tidningen GAFFA för ett fantastiskt initiativ och till Henrik som inte drar sig för att berätta om denna alltför okända och missförstådda sjukdom! 
Sätt igång och buda och hjälp gärna till att dela och sprida auktionen så att den når så många som möjligt!


Foto: Emil Agrell

Foto: Emil Agrell

Foto: Emil Agrell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar