måndag 8 maj 2017

Kan du avvara en paprika den 12:e?

Tolv kronor. Det kostar en paprika eller en liten glasspinne. Tolv kronor är för de allra flesta en summa som går att avstå utan att varken paprika eller glass behöver väljas bort. Det behövs mer pengar till biomedicinsk forskning. Betydligt mycket mer än tolv kronor, men ni vet vad ordspråket säger om många bäckar. 

En hyfsat vanlig familj kan sammanlagt ha omkring tusen kompisar på Facebook. Om var och en skulle skänka tolv kronor till ME/CFS- forskningen skulle det bli 12.000 kronor. Tänk hur mycket det skulle kunna bli om inte bara kompisar, utan vänners vänner och arbetskamraters kusiner ville bidra. Vilka summor vi skulle kunna få se! Och varje krona behövs.

Forskningen är lovande, men har pga av alla decennier av okunskap kring sjukdomen så svårt att få finansiering. Därför dröjer det orimligt länge med botemedel eller ens ordentlig symptomlindring. Vi kan hjälpas åt att ändra på det. Exempelvis genom att skänka 12 kronor den 12:e maj. Visst vill du vara med? 

Dela gärna denna bild för att sprida på sociala medier så att fler kan bidra! Och om du klickar på bilden kommer du till Facebook-eventet där du kan klicka på "kommer" för att visa att du deltar. Eventet är ett privat initiativ från en av våra medlemmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar