fredag 15 december 2017

Juleljus och ljus på ME/CFS

Vi vill passa på att skicka en julhälsning och tacka för året som har gått!

TACK till alla medlemmar som genom medlemsavgiften gör stor skillnad för landets ME-sjuka. 
TACK till alla RME-engagerade i hela landet, som med varje insats är en del av det som är RME!
TACK till alla anhöriga för omhändertagande och engagemang! Ni är fantastiska!
TACK för alla gåvor till ME-forskningen under året! 

Vid årsskiftet blir RME förbund och heter inte längre riksföreningen utan Riksförbundet för ME-patienter. Häng med in i det nya genom att läsa informationen i de utskick du får. Till exempel RME-bladet, där vi behöver förstärkning i redaktionen. Är det kanske du? Under 2017 har vi sammanlagt skickat drygt fantastiska 400 000 kr till Open Medicine Foundation. Pengar som går direkt tillbaka till våra svenska ME-forskare. Du kan läsa mer om detta och mycket annat i RME-bladet!

Vill du ge bort ett medlemskap i julklapp kan du besöka hemsidan och ser hur du gör. Patientföreningen behöver sina medlemmar för att på allt fler sätt kunna verka för bättre vård, sprida kunskap och stötta medlemmar. Ett annat julklappstips är en gåva till forskningen eller till föreningens arbete.

Behöver du något att läsa eller titta på i jul kan vi rekommendera en del av alla de artiklar och inslag som har satt ljuset på ME/CFS under december. Nedan följer en lista på en del av den offentliga uppmärksamhet vi sett kring sjukdomen. Det finns många fler fina exempel från hösten, inte minst i lokalpress. I samband med det vill vi också säga:


TACK till alla som, trots vad det kostar, berättar om ME/CFS offentligt, och
TACK till journalister, politiker, läkare och andra som i sin yrkesroll sätter sig in i denna sjukdom, och sätter ljuset på en alltför dold patientgrupp.

Ljus behövs. Vi tänder några till och avslutar med en julsång, Candlelight carol, skriven av ME/CFS-drabbade kompositören John Rutter. Under klippet hittar du din julläsning.

Vi vill därmed önska er alla en fin julhelg och ett GOTT NYTT ÅR med lindrade symptom och goda dagar! 


Till er alla, från oss alla en riktigt GOD JUL!


Candlelight carol, John Rutter

x
Svenska Dagbladet, SvD:


Malou efter tio, TV4:

ETC:

JKPG News:

Nyhetsbrev:
Anne Örtegrens informativa nyhetsbrev finns samlade här:Pernilla Zethraeus i Malou efter tio, TV4. 2017-12-13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar